Ürtiker Gelişirse Hangi Doktora Götürmeliyiz

Ürtiker ciltte kaşıntılı, kızarık ve bazen de ödemle birlikte kendini gösteren ve basmakla beyazlaşan alerjik cilt hastalığıdır. Ürtiker geliştiği zaman kendimizi çaresiz hissederiz. Ürtiker Gelişirse Hangi Doktora Götürmeliyiz? Bu makalemizi ürtiker gelişirse hangi doktora götürmeliyiz, öğrenmek için yazdık.

Ürtiker nedir?

Ürtiker çocuklarda sık görülen bir cilt alerjisidir. Diğer adları ise kurdeşen ve dabazdır. Genellikle 24-48 saat içinde düzelmekle birlikte bazen 6 haftadan uzun sürerek kronik ürtiker adını almakta ve hayat kalitesini çok etkileyebilmektedir.

Akur ürtiker geliştiğinde hangi doktora gitmeliyim?

İlk defa aniden ürtiker gelişmişse ve kaşıntıdan çok rahatsız oluyorsak vakit geçirmeden en yakın hastanenin acil servisine başvurmamız gerekiyor. Acil servisteki her doktor ani gelişen ürtiker için tedavi uygulama bilgi ve tecrübesine sahiptir.

Tedaviye cevap vermeyen ürtiker durumunda, ciddi bir ürtiker gelişmişse, nefes etkilenmişse veya tekrarlayan akut ürtiker durumu gelişmişse mutlaka alerji uzmanının görmesinde fayda vardır. Doğumdan 18 yaşına kadar olan çocukların çocuk alerji uzmanlarınca, 18 yaşından büyüklerin ise yetişkin alerji uzmanlarınca teşhis vetedaviisnin planlanmasında fayda vardır. Çünkü alerji uzmanları alerjik hastalıklar için özel eğitim almış ve bu eğitimleri sonunda alerji uzmanı diplomasına sahip olan doktorlardır.

Kronik ürtiker gelişmise hangi doktora gitmeliyim?

Kronik ürtiker yani 6 haftadan uzun süren ürtiker durumunda alerji uzmanına gidilmelidir. Doğumdan 18 yaşına kadar olan çocuklarda çocuk alerji uzmanları tarafından, 18 yaşından büyüklerin ise yetişkin alerji uzmanları tarafından teşhis edilip tedavi edilmesi gerekir. Kronik ürtikerin birçok nedeni olabildiği için ve bu kunuda özel eğitim gerektiği için alerji uzmanlarınca değerlendirilmesi çok önemlidir.

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir