Kontakt ürtiker, yabancı bir maddeyle doğrudan teması sonrasında ciltte aniden başlayan ve geçici olarak ortaya çıkan lokalize şişlik ve kızarıklığa şeklinde kendini gösterir. Kontakt ürtikere yol açan maddeye uzun süre temas edilmesine bağlı olarak ileride alerjik egzamatöz kontakt dermatit görülebilir. Egzamaların bir kısmında öncesinde kontakt ürtiker olduğu görülmüştür. Özellikle el dermatitinde başlangıç safhasında kontakt ürtikeri görülmektedir. IgE aracılığı ile oluşan kontakt ürtiker daha ciddi alerjik reaksiyonların habercisi olabilir. Özellikle lateks alerjisi olan kişilerde lateks ve lateks ile çapraz reaksiyon veren gıdalarla oluşan kontakt ürtiker ileride oluşabilecek olan alerjik şok tablosunun habercisi olabilir. Kontakt ürtikeri olan hastaların bir kısmında ileride; alerjik rinit, konjuktivit nefes darlığı ve astım geliştiği bir kısmında da daha ciddi alerjik şok geliştiğini gösteren çalışmalar mevcuttur. Kontakt ürtikeri mutlaka ciddiye alınmalı; ilerde oluşabilecek olan daha ciddi reaksiyonların habercisi olarak görülmeli bu yüzden alerji hekimleri tarafından araştırılması gereklidir.
Blog
Buradasınız: Anasayfa1 / Blog2 / Videolar3 / Kontakt Ürtiker4 / Kontakt Ürtikerin (Temas Ürtikerinin) Zararları Nelerdir?
Uyarı
Bu site sağlık hizmeti vermemektedir, hizmetlerimiz hakkında bilgi vermek amacı ile hazırlanmıştır. Sitedeki bilgiler hastalıkların tanı veya tedavisinde kullanılmak üzere verilmemiştir. Tanı ve tedaviler mutlaka bir hekim tarafından yapılması gereken işlemlerdir. Site içeriğinin bir şekilde tanı ve tedavi amacıyla kullanımından doğacak sorumluluk ziyaretçiye aittir.
Kategoriler
İletişim
Ataşehir Adres: Küçükbakkalköy mah. Merdivenköy Yolu cad. No:12 Kat:0 Ataşehir / İSTANBUL
Tel: 0216 709 45 88
Nişantaşı Adres: Harbiye Mahallesi, Teşvikiye Caddesi, Karaosmanoğlu Apartmanı, No: 37, Kat 3, Şişli, İstanbul (City’s AVM karşısı)
Tel: 0(212) 709 93 99
E – Posta: bilgi@istanbulalerji.com.tr
Cevapla
Want to join the discussion?Feel free to contribute!