Öncelikle tiroid hastalığı, romatoid artrit, sistemik lupus eritamatosuz, Çölyak hastalığı gibi altta yatan otoimmün bir hastalık varsa tedavi edilmelidir. Kaşıntı için antihistaminik tedavi birinci basamak olarak verilmekte ve gerektiğinde doz artırılmaktadır. Bazı ciddi durumlarda kortizon tedavisi verilmelidir. Bu tedavilere cevap vermeyenlerde siklosporin, H2 antihistaminik, omalizumab tedavisi gibi tedavi seçenekleri kullanılabilir. Kronik ürtiker tedavisinde metatroksat, tacrolimus ve intravenöz immunoglobulin tedavi gibi tedavi yöntemleri de kullanılabilmektedir. Kronik ürtiker nedeni tiroid hastalığı olanlarda tiroid hormonu küçük doz verilerek faydalı sonuç elde edilebilmektedir.
Blog
Buradasınız: Anasayfa1 / Blog2 / Videolar3 / Kronik Otoimmün Ürtiker4 / Kronik Otoimmün Ürtikerde Tedavi Nasıl Yapılır?
Uyarı
Bu site sağlık hizmeti vermemektedir, hizmetlerimiz hakkında bilgi vermek amacı ile hazırlanmıştır. Sitedeki bilgiler hastalıkların tanı veya tedavisinde kullanılmak üzere verilmemiştir. Tanı ve tedaviler mutlaka bir hekim tarafından yapılması gereken işlemlerdir. Site içeriğinin bir şekilde tanı ve tedavi amacıyla kullanımından doğacak sorumluluk ziyaretçiye aittir.
Kategoriler
İletişim
Ataşehir Adres: Küçükbakkalköy mah. Merdivenköy Yolu cad. No:12 Kat:0 Ataşehir / İSTANBUL
Tel: 0216 709 45 88
Nişantaşı Adres: Harbiye Mahallesi, Teşvikiye Caddesi, Karaosmanoğlu Apartmanı, No: 37, Kat 3, Şişli, İstanbul (City’s AVM karşısı)
Tel: 0(212) 709 93 99
E – Posta: bilgi@istanbulalerji.com.tr
Cevapla
Want to join the discussion?Feel free to contribute!